Kneza Miloša 6, Vrnjačka Banja, Srbija | +381 (0)36 611 232 | office@hotelkralj.rs

Kako do nas

Hotel Kralj je jedinstveni hotel koji se nalazi u samom centru Vrnjačke Banje, na savršenom mestu za obilazak same banje ali i obilazak okolnih atrakcija i uživanje u prirodi. Kako je Vrnjačka Banja locirana u Centralnoj Srbiji, očekivano je da se do nje može stići bez većih problema iz svih pravaca. Upravo to i jeste istina. Evo kako doći u Vrnjačku Banju i još važnije kako stići u Hotel Kralj koji se nalazi u ulici Kneza Miloša 6 u samom centru Vrnjačke Banje.

Hotel Kralj Vas prevozi sa aerodroma

Hotel Kralj misli na Vas! Ukoliko dolazite iz inostranstva, a u potrazi ste za Wellness opuštajućim odmorom – ne morate da razmišljate ni o čemu, pa čak ni oko prevoza do hotela.

Hotel Kralj vam može obezbediti prevoz sa aerodroma u Beogradu, kao i sa aerodroma u Nišu, ukoliko u Vrnjačku Banju dolazite avionskim letom iz inostranstva. Ovo je posebna usluga koju pružamo svojim gostima prema dogovoru i potrebama gostiju.

Ne propustite priliku da direktno sa aerodroma dođete na zaslužen odmor u Hotel Kralj.

Avionom u Vrnjačku Banju

U Srbiji postoje dva aerodroma civilnog vazduhoplovstva:

  1. Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu i
  2. Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu

Ovo znači da do Vrnjačke Banje ne možete doći direktno avionom, već je neophodno rezervisati karte za let do Beograda ili Niša.

Nakon što sletite u Beograd ili Niš, a ne želite da za Vas organizujemo prevoz, ne morate brinuti o tome kako stići do Vrnjačke Banje jer je put lagan. Ukoliko se odlučite da do Banje dođete automobilom nakon avionskog leta, postoji mnoštvo rent a car kompanija u Beogradu i Nišu gde možete unapred rezervisati i iznajmiti automobil, te njime doći do Vrnjačke Banje prema uputstvima koje smo naveli iznad.

Ako niste raspoloženi za rent a car opciju nakon avionskog leta, postoje brojne autobuske linije koje saobraćaju više puta dnevno iz Beograda i Niša do Vrnjačke Banje. Tačnije 18 autobusa iz Beograda i 6 iz Niša, što je sasvim dovoljno da uvek uhvatite željeni autobus, kada god Vaš avion sleteo. Naravno do Glavne autobuske stanice u Beogradu i Nišu je potrebno uhvatiti taxi sa Aerodroma Nikola Tesla ili Aerodroma Konstantin Veliki, ili se odlučiti za gradski prevoz.

Kako doći u Vrnjačku Banju i Hotel Kralj lokacija

Kako doći u Hotel Kralj automobilom?

Kojom god vrstom sopstvenog prevoza da dolazite u Vrnjačku Banju, očas posla iz svih krajeva Srbije možete doći do hotela Kralj. Bilo da je Vaša polazna tačka Subotica, Novi Sad, Beograd, Kragujevac, ili ‘pak Niš i Užice, do Banje se stiže lagano a još važnije i do hotela Kralj koji se nalazi u samom centru Banje na 200-300 m udaljenosti od autobuske stanice i početka šetališta u ulici Kneza Miloša 6.

Ovo su osnovni putni pravci za dolazak u Vrnjačku Banju ako se odlučite da krenete automobilom na put.

Najbolji putni pravci do Vrnjačke Banje i hotela Kralj

    1. Autoput E-75 (Beograd – Niš) do Batočine (115 km), gde se isključujete sa autoputa i dalje nastavljate regionalnim putevima preko Kragujevca i Kraljeva i potom E-761 sa kog se isključujete do centra Vrnjačke Banje i hotela Kralj (ukupno oko 90 km). Putevi su dobro označeni i prohodni. Ova putanja je pogodna ukoliko dolazite iz Beograda i okolnih mesta iz kojih se možete uključiti na pomenuti E-75 autoput u potezu Beograd – Niš. Ukoliko dolazite iz Novog Sada (282 km) ili Subotice (391 km), takođe je potrebno uključiti se na autoput E-75 te ga pratiti do Beograda i potom dalje ka Vrnjačkoj Banji, kao što je naznačeno).
    2. Autoput E-75 (Niš – Beograd) do Pojata (69 km) i potom regionalni put E-761 do Vrnjačke Banje (66 km). Kao što se može uočiti Niš je bliži Vrnjačkoj Banji, i ovo podrazumeva da se i iz okolnih mesta možete uključiti na ovaj potez autoputa Niš – Beograd, kao što je recimo Aleksinac. Naravno i gosti iz južnijih gradova, kao što je Leskovac, mogu da se uključe na autoput E-75 te da ga prate do Niša i potom istom rutom da stignu do Vrnjačke Banje.
    3. Ibarska magistrala – regionalni put E-763 preko Gornjeg Milanovca – regionalni put E 761 – Vrnjačka banja.
    4. Ukoliko dolazite iz Užica ili okonih mesta jugozapadne Srbije, pratite regionalni put E-763, te nakon čačka skrenite na put E761 i stićićete do Vrnjačke Banje i hotela (129 km).

Autobusom u Vrnjačku Banju

Hotel Kralj se nalazi na svega 200 – 300 m od glavne autobuske stanice u Vrnjačkoj Banji, na samom početku dugačkog šetališta, a u ulici Kneza Miloša 6. Upravo zato je prevoz autobusom super opcija ako planirate boravak u našem hotelu.

Iz brojnih gradova možete doći do Vrnjačke Banje autobusom. Najveći broj autobusa polazi sa glavnih stanica velikih gradova kao što su: Novi Sad, Beograd i Niš. Naravno svaki grad koji predstavlja regionalni centar poseduje svoje polazne autobuske stanice. Ostala naselja često poseduju nekoliko autobusa dnevno kojima mogu stići do Vrnjačke Banje, tako što ti autobusi polaze iz Novog Sada, Beograda ili Niša i usput svraćaju u okolna mesta.

Iz Beograda polazi čak 17 autobusa dnevno do Vrnjačke Banje, dok iz Novog Sada polazi 6 autobusa, počevši od ranih jutarnjih časova pa sve do kasne večeri. Ukoliko živite u drugim gradovima Vojvodine, Centralne ili Južne Srbije, uvek možete stići prevozom do pomenutih regionalnih centara, te uhvatiti neki od pomenutih autobusa.

Savetujemo da kupite povratne karte čime ćete definitivno uštedeti novac za prevoz do Vrnjačke Banje.